Prijsuitreiking 2021

Prijzen Spirituele en Christelijke Boek uitgereikt

Op maandag 23 mei 2022 kon prof. Tomáš Halík eindelijk zijn prijs als laureaat van de jaarlijkse Prijs voor het Christelijke Boek in ontvangst nemen. Die prijs 2021 werd hem toegekend voor zijn boek ‘In het geheim geloven’. De prijs is een initiatief van Medianetwerkplus en de jury bestaat uit prof. R. Torfs, M. Van Hecke, prof. D. De Wachter, R. Van Cauwelaert, prof. W. Vandewiele, P. Malfliet, prof. Y. Denier. Ter gelegenheid van de uitreiking hield prof. Halík in de Handelsbeurs in Gent een voordracht over ‘Gewond Christendom’.


©Maîtrise

Ere-rector Rik Torfs, voorzitter van de jury, reikte de prijs uit: een werk van de Herentse kunstenaar Els Vos.

Eerder werden op 24 januari 2022 de Prijzen Spirituele en Christelijke Boek – 2021 uitgereikt. Omwille van de geldende coronamaatregelen gebeurde dat ‘en petit comité’.

Erik Meganck  kreeg de prijs voor het Spirituele Boek voor ‘Religieus Atheïsme’, een uitgave van Damon en Nikolaas Sintobin de publieksprijs voor ‘Vertrouw op je gevoel’  uitgegeven door KokBoekencentrum – Lannoo.


Erik Meganck ontvangt de prijs voor het Spirituele Boek voor ‘Religieus Atheïsme’


Nikolaas Sintobin ontvangt de publieksprijs voor ‘Vertrouw op je gevoel’

De winnaar van de Prijs voor het Christelijke Boek, Thomas Hàlik kon niet aanwezig zijn omwille van coronamaatregelen. Zijn prijs wordt in mei 2022 overhandigd.

Mieke Van Hecke, ondervoorzitter van de jury, reikte de prijzen uit:  een werk van de Herentse kunstenaar Els Vos.


De laureaten van de publieksprijs en de Prijs voor het Spirituele Boek editie 2021,
samen met juryleden en uitgevers (C) Luk Collet

De Prijs is een organisatie van Medianetwerkplus